Blogg

view:  full / summary

Imorgon sm?ller det!!

Posted by Stina on March 23, 2012 at 3:55 PM Comments comments (0)

Imorgon blir det att rulla mot östhammar och trähästtävling! Spännande, spännande :)

Roligt blir det också att se alla andras showkürer!

Nu kör vi tjejer!!!Tr?h?stt?vling

Posted by Stina on March 16, 2012 at 4:45 AM Comments comments (0)

Nu är det fullt fokus som ligger på trähäst tävlingen i östhammar om ca 1 vecka. Lag 1 ska vara med i show klassen och juniorklassen så det är mycket som ska fixa med kostymer osv. Det ska bli spännande att se hur det här slutar, vad vi har förstått så brukar showklasserna bjuda på mycket spex så vi får väl se vad vi kan hitta på... Hemligheter är det som gäller för att få ihop det på bästa sätt så det blir en liten överraskning;)

Även några ur de andra lagen blir med och startar lättklass och individuellet. Hur de går för dessa har jag tyvärr inte riktigt koll på då det har varit endel fram och tillbaka med vilka som ska med, men att det slutar bra är jag helt övertygad om!


Tv? duktiga h?star!

Posted by Stina on March 1, 2012 at 4:20 PM Comments comments (0)


Lilla charmiga Jojo


Fina Stora Cournado

Här är de två duktiga hästarna som den senaste träningen i Söndags båda gick lättare två kür. Cournado rörde vi oss lite runt på bland annat stod upp och lite enklare saker. På Jojo satt vi för första gången två i alla gångarter och han röde inte en min :) Så många morötter blev det, nu hoppas vi bara att de går lika bra nu på söndag!

Votigeläger

Posted by Stina on January 23, 2012 at 12:25 AM Comments comments (0)

Åh vad jag är trött efter helgens bravader! Min rumpa och ben säger ajajaj - men det är ju så det ska kännas efter en hel helg i stallet!

Sanna, Hanna och Malin från Sala var som slagt upp till oss på Lördagen och vi testade lite nya hästar och vi äldre tränade mycket på sax eftersom det är något som är nytt för de flesta av oss och som nu ska bli till en grundövning.

Lag 1 körde en hel del galopp på Cournado som tillslut blev väldigt trött och svettig. De testade även att vara lite två på honom för andra gången i trav och skritt och det gick jätte bra. Han är så duktig! :)

På kvällen hade vi lite samarbetsövningar och vilket samarbete vi fick ihop tillslut! Synd att inte kameran följde med :(

Väckarklockan på Söndagen stod för mig på kl 6.45 då det var dags att ner och fodra i stallet då voltigen hade stalltjänst. Men tänk vad smidigt det gick då vi var så många som hjälptes åt :)

Jag är jätte nöjd efter helgen och känner kicken efteråt:) Jag får väl försöka leva på den några veckor eftersom jag inte får träna på två vekor nu då jag ska ut på andra äventyr. Men nästa Söndag är det träning som vanligt för alla andra ;)

Vår fina Cournado på härligt sommarbete i sommras!

/Stina

Dålig uppdatering..

Posted by Stina on January 20, 2012 at 5:45 AM Comments comments (0)

Hejhopp här var det dålig uppdatering ja...

Förra veckan började alla lagen träna efter det välförtjänade lovet. Dock har lag 1 passat på att testat lite nya hästar under lovet. Jojo och Nino... vilket jag tycker verkar ganska lovade :)

Nu till helgen är det läger som vaknas. Sanna, Malin och Hanna från Sala kommer upp och hjälper oss på Lördag med både ny häst träning och vår teknik ;) På Söndag passar vi på att träna själva som vanligt fast på morgonen istället. Hoppas det kan vara lika givande som förra gången de var upp!

Lag 1 passade också på att sova i stallet under lovet och hittade på och testade delar till en showkür till trähäst tävlingen i mars.

Nu är vi igång och jag LÄÄÄÄÄNGTAR till imorgon då vi ska få köra hårt med Sanna, Malin och Hanna!

(Jag fattar inte vad som är fel... Men bilder vill tydligen inte upp på sidan! :()

Träning med tränare från Sala och Julshow

Posted by Stina on December 14, 2011 at 3:50 AM Comments comments (0)

Tiden har gått så fort nu efter KM:et.

Förr förra veckan (vecka 48) Var Sanna och Malin från Sala här i Falun och gav oss en MASSA tips och idéer. Det är alltid roligt när någon utifrån kommer och hjälper en det är så lätt att man kör fast annars. Extraroligt är det för oss eftersom vi är lite nybörjare inom voltigen och därför har svårt att veta vad vi behöver träna på och vad som ska göras.

Alla lagen fick under Lördagen ett bockpass, ett hästpassoch ett gymnastikpass. Det var väldigt roligt och lärorikt!

Vi i lag 1 tränade mycket svingar och till och börja med förstod man inte vad man höll på med. Det var så länge sedan vi tränade svingar i galopp!!! Det var som om det satt en spärr i huvudet som sa NEJ-det går inte! Men tillslut satt svingarna och man flöt bara med i hästens språng, det är en sån underbar känsla! Hästarna uppförde sig jätte bra och fick fina lov ord av Sanna och Malin!

Lag 1 fick även en läxa under dagen att härma och träna inen tremanna kür på bocken. Det var en rolig läxa med en massa nya utmaningar och idéer.


Julshowen ägde rum nu under helgen och ALLA lagen ochhästarna var super duktiga. De äldre tjejerna var utklädda till tanter och fickmycket kommentarer om att de var de mest viga och välbyggda tanterna sombeskådats ;) Tanterna var även de vi ska tacka för att julen fortfarande är traditionell, för vem vill ha en tomte ridandes i cowboy-kläder? Paketen oinslagna och en julbjörk istället för en gran? Inte jag tanterna i varjefall.De yngre var barn och de talade om för tomten att en ridandes tomte med cowboykläder vore mycket häftigare än den tomte som kommer idag… vilka ungar!!!!

 

På Söndag är sista träningen sedan tar vi ett välförtjänatjullov från voltigen och startar upp igen samma vecka som skolan. Den 15 januari!

Tack för ett trevligt voltige år och God Jul och Gott Nytt År!! Önskar Stina

KM

Posted by Stina on November 20, 2011 at 4:50 AM Comments comments (0)

Åh vad alla var duktiga igår! Jag är så stolt som tränare! Domaren tyckte alla hade bra grundteknik och självklart är det bara att träna så blir vi bättre och bättre! Det är roligt att höra att vi klarar oss själva tack vare allt engagemang utan någon som riktigt,riktigt kan sporten! 


Vi hade fem inspring och totalt 23 startade! :) Alla gjorde en super insats!

Vinnare i lågstadieklassen blev Norah Yakoub, två blev Carolina Enlund och på tredje plats kom Nathalie Höglander.

I mellanstadieklassen knep Josefine Yakoub första platsen, tvåa kom Ellen Nymo och trea Ronja Svedberg.

I högstadie/gymnasieklassen kom Stina Erlands på första plats, två kom Ella Lundberg och trea Sofie Öst.


Det var väldigt jämt i alla klasserna! Och jag kan inte säga nog med hur duktiga ALLA var! Det är så roligt att se hur alla skärper till sig när det är dags för tävling!


Härligt också att se så mycket  engagemang och stort tack till alla funktionärer och sponsorer!


Jag hoppas vi kan leta fram några bilder som vi kan lägga upp på hemsidan, tillsdess får ni nöja er med den enda som jag lyckats hitta hittils ;)

Härligt jobbat ALLIHOPA (voltigörer, longörer, funktionärer, publiken m.f) Faluvoltige är pågång!

Musik

Posted by Julia on November 11, 2011 at 2:05 PM Comments comments (0)

Förberedelserna inför KM är i full gång och själv sitter man och fixar musik åt i alla fall tre av inspringen. Är klar med att fixa musiken åt gamla lag 4. Alla i lag 1 har inte valt och är mitt uppe i att fixa åt de som ska vara på Peppar. 

Nu ska jag fortsätta med musikfixandet och lyssnandet på IDOL.

Träning

Posted by Stina on November 6, 2011 at 2:55 PM Comments comments (0)

Härlig träning vi had idag!!! Gick ju super för alla! Det är så roligt att träna och känna att tävlingen snart är här :)

Lag 1 körde idag på Junior, det var roligt att få köra lite "ordentligt" i galopp, blir ju inte det så ofta när man håller på att träna in nya hästar ;)

För mig var det en riktigt roligt att få hitta på och slippa kürer!

Imorgon hoppas jag se många på gympan då vi bland annat ska träna inspring! :)

Nu är det bara en häst-träning kvar innan tävlingen, sen ställs siktet om emot Julshowen den 11 december :)

KM

Posted by Stina on October 30, 2011 at 3:30 PM Comments comments (0)

Nu är datumet för KM bestämt. Vecka 46, den 19 november slår vi till! :)

Fanny Mossberg från Uppsala voltige kommer att komma och vara domare! Första start går prel. 13.00.

Vi kommer att ta 3 olika klasser:
Klass 1: Lågstadiet Kör lättklass grundövningar i skritt och 3 kürövningar
Klass 2: Mellanstadiet Kör lättklass grundövningar i skritt och minst 4 kürövningar och max en minut
Klass 3: Högstadiet och uppåt Kör mellanklass grundövningar i skritt och max en minut kür.

Frågor/Anmälan görs till Anna Torssander på mail: [email protected]

Nu tränar vi på och alla som vill vara med får hemläxa att hitta på kür! :)


Rss_feed